Εγκατάσταση Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης – Δροσισμού σε Νέα Διώροφη Κατοικία (Μεζονέτα) στην Ν. Ιωνία Βόλου

Εγκαταστάτης Έργου: Δημήτριος Σαμπάνογλου – Κινητό 6974435303


Περιγραφή Έργου:

Αρχικά, ως νέα οικοδομή από τα μπετά, πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη εγκατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης για το λουτρό, την κουζίνα και το WC. Επίσης τοποθετήθηκαν τα δύο εντοιχισμένα καζανάκια. Στο επόμενο στάδιο, στους δύο ορόφους της κατοικίας, τοποθετήθηκε τσιμεντοκονία χαμηλού ύψους ώστε να καλυφθούν όλες οι σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης και να εξομαλυνθούν όλες οι τυχόν υψομετρικές διαφορές που προέκυπταν στην πλάκα του μπετό κάθε ορόφου. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τέλεια επίπεδο δάπεδο, έτοιμο για την τοποθέτηση των μορφόπλακων αφού προηγήθηκε η επιμελή καθαριότητά του.

Εγκατάσταση Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης – Δροσισμού με την χρήση της πλάκας κόμβων διογκωμένης πολυστερίνης με φιλμ φραγμού υδρατμών, COVER 30 της RDZ Ιταλίας, με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λd= 0.035 w/m K, θερμική αντίσταση R= 1,1 (m2 K)/W, συνολικό ύψος 58mm και πάχος μόνωσης 30mm.

O Σωλήνας RDZ tech είναι από δικτυωμένο πολυαιθυλένιο Pex-C, διατομής 17Χ2 με φραγμό οξυγόνου 5 στρώσεων . Στερεώνεται πάνω στην πλάκα κόμβων και όπου είναι απαραίτητο σταθεροποιείται με ειδικά κλίπς. Για την απόσβεση των διαστολών, στη νοητή θέση του σοβατεπί τοποθετήθηκε περιμετρική ταινία RDZ διαστάσεων ύψους 150 m. Στους ενιαίους χώρους με εμβαδόν μεγαλύτερο των 40 τ.μ. τοποθετήθηκε αρμός διαστολής της RDZ (Ενιαίος Χώρος Σαλονιού – Κουζίνας).

Η διανομή του θερμού νερού στα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας πραγματοποιείται με το κιτ συλλεκτών από τεχνοπολυμερές υλικό της Caleffi, με ενσωματωμένα παροχόμετρα και βαλβίδες εξισορρόπησης στη προσαγωγή, καθώς και ενσωματωμένες βαλβίδες αποκοπής στην επιστροφή.

Το κιτ συλλεκτών συμπληρώνεται με σφαιρικές βάνες, αυτόματα εξαεριστικά και κρουνούς εκκένωσης στην προσαγωγή και την επιστροφή αντίστοιχα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Scroll to Top